Kezdőlap
Hirek
Ügyfélszolgálat
Városüzemeltetés
Hulladékgazdálkodás
  Szállítás
  Konténer
  HulladékZsák
  Lerakó
  Szelektív
  Gépbérlet
  Iratmegsemmisítés
  Állati hulladék
  Házi kedvenc kegyeleti hamvasztás
  Veszélyes hulladék
  Kármentesítés
Gyakori kérdések
Közzététel
Honlaptérkép


Állati hulladék begyűjtése


Az állati hulladékbegyűjtő-átrakó állomás kialakítására Salgótarján Térségi Hulladéklerakó telep területén került sor. A létesítmény határozottan elkülönítve működik az egyéb telepen belüli hulladékkezelő egységektől.

Az állomás folyamatos, telefonos ügyeleti szolgálattal üzemel. A bejelentések alapján összeállított járatterv szerint, 24 órán belül kerül sor az állati tetemek begyűjtésére speciális gépjárművel, mely biztosítja az I. és a II. osztályú állati hulladékok elkülönített begyűjtését, szállítását.

2009. év során szoros együttműködést alakítottunk ki a Nógrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával, melynek eredményeként a nagyüzemi mezőgazdasági termelők számára is ismertté vált az őelérhető távolságon belüliő állati hulladékkezelési közszolgáltatás lehetősége. Az elmúlt évben több nagyüzemi állattartó is szerződést kötött, illetve adott át 1. osztályú állati hulladékot (jellemzően szarvasmarha tetemeket) a kialakításra került szolgáltatói rendszerben.
Társaságunk meglévő engedélyei és MVH rendszerbe való bejelentkezése nyomán jogosulttá vált az állati hulladékok után az állattartók részére juttatott állami támogatás igénybevételére.
Cégünk 2008. év decemberének végén alvállalkozói szerződést kötött az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt-vel az 1. veszélyességi osztályba sorolt állathullák és belsőségek (vadászaton kilőtt klasszikus sertéspestis szeropozitív vaddisznók, ún. kobzási hulladékok) vadászati átadó helyekről történő begyűjtésére, beszállítására. Ezen feladat teljesítése érdekében gyűjtőedényzetek beszerzésére került sor, melyek a vadásztársaságok telephelyeire kerültek kihelyezésre. A vadászati hulladékok igény szerinti begyűjtése heti gyűjtőjárat keretében történik az állategészségügyi hatóság által megrendelt helyekről. A kobzási hulladékok a Salgótarján Központi Állati Hulladékbegyűjtő-átrakó állomáson történő átmeneti tárolást követően kerülnek az ATEV Zrt. felé rendszeresen, általában heti gyakorisággal átadásra.

Átvételi díj:
Egyedi árajánlat alapján, előzetes telefonos egyeztetést igényel. Érdeklődni a 06-32-511-025 (Hulladéklerakó) vagy a 06-32-440-366 (VGÜ Nonprofit Kft. Kertész úti telephelye) telefonszámokon lehet.

VGÜ Nonprofit Kft. - www.vgu.hu