Kezdőlap
Hirek
Ügyfélszolgálat
  Fizető parkoló
  Köztisztaság
  Rágcsálóírtás
  Ebrendeszet és Menhely
Hulladékgazdálkodás
Gyakori kérdések
Közzététel
Honlaptérkép


Salgótarjáni Ebrendészeti telep és Menhely

Szerető gazdikat várunk!

  
  
  Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a Csókás pusztai Térségi Hulladéklerakó területén kialakított ebrendészeti telepet és eb menhelyet üzemeltetünk.
Az eb menhelyet 2006. évben létesítettük abból a célból, hogy a valamilyen okból gazdátlanná vált ebeknek megfelelő életfeltételeket biztosítva, végleges megoldásként lehetővé tegyük új gazdához jutásukat, valamint hogy a gyepmesteri telepre került kutyák 14 napos megfigyelési időszakon túli életfeltételeit biztosítsuk a menhelyre való áthelyezéssel.

Működés:
Az ebrendészeti telepet,az ebrendészeti tevékenységgel együtt, továbbá eb menhelyet a VGÜ Nonprofit Kft. finanszírozásával, a Karancs Mentőkutyás Alapítvány működteti.
A feladat ellátása során a szigorú előírásoknak eleget teszünk, a Működési és Üzemeltetési Szabályzat, valamint működési engedélyben foglaltak szerint. A telepet szigorúan zárt rendszerben működtetjük, tekintve az olykor sérült, beteg állatok kiszámíthatatlan magatartása nyomán előállható, emberre veszélyes helyzetekre, ezért az ebrendészeti telep a nagyközönség számára nem látogatható.

Személyi feltételek:
 • 2011. második felétől, a Karancs Mentőkutyás Alapítvánnyal kötött megállapodás alapján működtetjük a menhelyet, illetve az ebrendészeti telepet. 2013-tól az Alapítvány végzi az ebrendészeti tevékenységet is.
 •  Az Alapítvány biztosítja az ebrendészeti tevékenységhez, az állatmenhely és az ebrendészeti tevékenység működtetéséhez szükséges személyi feltételeket.  Rendelkeznek ebkiképző, állatvédőr, állatgondozói és állategészségügyi szaksegéd munkatársakkal, ezzel biztosított a megfelelő és folyamatos szakmai felügyelet.
 • A Karancs Mentőkutyás Alapítvány szerződéses jogviszonyban áll az Állatkórház Bt.-vel, így a rendszeres orvosi felügyelet, ellátás  biztosított.

Technikai feltételek:
 • 2008-ban elkészült a telep bővítésének engedélyezési terve, 2009-ben megvalósult a kutyakonyha  kialakítása, mellyel biztosított az állatok takarmányozása.
 • Az ebek befogásához szükséges háló, ketrec, altatószérum, stb. rendelkezésre áll.
 • 2015-ben a hulladéklerakón folytatott beruházás miatt a menhely kenneljei lebontásra majd áthelyezésre kerültek. A kennelek bővítése jelenleg is folyamatban van. A menhely kenneljeinek áthelyezését az Alapítvány az állatvédőkkel és támogatókkal közösen saját költségén felajánlásokból végzi.
 

Kapacitás:
 • Ebrendészet  :30-40 db eb elhelyezésére van lehetőség, 2 db elkülönítő kennellel
 • Állatmenhely :26-30 db eb befogadására van lehetőség, bővítés folyamatban

Napi működési feltételek:
 • A telep rendelkezik a Nógrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Főállatorvosi Hivatala által kiadott III. osztályú baromfi vágási hulladék felhasználási engedélyével, mely hulladékot hőkezelés után felhasználnak az állatok etetésére.
 • A baromfi hulladékon felül, alkalmanként adományként érkező – melyet ezúton is köszönünk - száraz állateledel is rendelkezésre áll. Bármilyen adományt a jövőben is nagy köszönettel várunk.


Örökbeadás:
Az örökbe adott ebek jelentős része kölyökkutya, de a szombatonként tartott kutyasétáltató nyílt napoknak és a különböző egyéb akcióknak köszönhetően sok felnőtt eb is szerető gazdára talált az elmúlt időszakban.
Az örökbeadott ebek két helyen tekinthetők meg. Az Alapítvány honlapján (www.ksm.hu) illetve a Facebook „Lassie Állatmenhely” cím alatt. A VGÜ Nonprofit Kft. honlapjáról (www.vgu.hu) egy link segítségével lehet eljutni az Alapítvány honlapjára.
Ebek kiváltása, örökbefogadása kizárólag oltási könyvvel és chippel ellátva lehetséges. Az örökbefogadó nyilatkozat letölthető ( pdf formátumban ), illetve átvehető a menhelyen.
Kutyasétáltatásra szombatonként van lehetőség 10-12 óra között. Az elmúlt időszakban nagy sikere volt a szombatonkénti kutyasétáltatásoknak. Sok felnőtt és gyermek tölti itt szabadidejét, továbbá sok önkéntes vesz részt a menhelyen lévő állatok szocializálásában, karbantartási és egyéb munkákban.


Nyitvatartás:
 • A menhely minden nap látogatható 9-13 óra között. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is lehetséges, de kizárólag az állatgondozó felügyelete mellett.
 • Szombatonként kutyasétáltatás: 10-12 óra között
 • Vasárnap : ZÁRVA
 • Az ebrendészeti telep nem látogatható!Szolgáltatási díjak:
 • Az örökbefogadás díjtalan. Az örökbefogadott ebet, chippel ellátva viheti haza az új gazdi.
 • A Karancs Mentőkutyás Alapítvány által végzett ebrendészeti tevékenység díjazása egyedi megállapodások alapján történik.
 • Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van ebek panzióztatására is, térítés ellenében.Elérhetőségek:

Kóbor ebek befogása:VGÜ Nonprofit Kft 06/32 440-366 munkaidőben
Ebrendész:+36 70 376-98729-16 h között
Menhely:Állat gondozó+36 20 274-43089-16 h között
KMA+36 20 584-57479-16 h között
Elhullott állat VGÜ Nonprofit Kft06/32 440-366munkaidőben
Hulladék lerakó06/32 511-025munkaidőben

VGÜ Nonprofit Kft. - www.vgu.hu