Kezdőlap
Hirek
Ügyfélszolgálat
  Fizető parkoló
  Köztisztaság
  Rágcsálóírtás
  Ebrendeszet és Menhely
Hulladékgazdálkodás
Gyakori kérdések
Közzététel
Honlaptérkép


Rágcsálóírtás

Külső vállalkozó bevonásával évente egyszeri alkalommal (tavasszal) végezzük el a városban a rágcsálóirtást, ősszel a pótirtást a szükséges területeken.

Az első ütemben, május hónapban összesen közel ezerhétszáz paraffinos pogácsa kerül kihelyezésre a város csatornarendszerébe, így azok a házi kedvencek számára nem elérhetők. A kihelyezés terv szerint, ütemezetten történik a legfertőzöttebb városrészektől indulva. A műveletet követően a pótirtást szeptember első két hetében, a lakossági bejelentések alapján kijelölt helyszíneken végezzük.

Az irtószert tartalmazó etetőprizmákon található figyelmeztető felirat a mérgezés veszélyéről és a méreg ellenszeréről is (K1 vitamin) tájékoztat.

Rágcsálóirtás menete:
A búvóhelyek, járatok felderítése és kezelése (paraffinos koronggal) történik meg, majd az etetőhelyek visszaellenőrzése, mindaddig míg a fertőzöttség meg nem szűnik. A pontos munkához szükséges a fertőző gócok, góctérkép kialakítása.
  • Évente két alkalommal megelőző jellegű rágcsálóirtást kell végezni mindazon helyeken, ahol a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának veszélye - a hely jellegétől, az ott folyó tevékenység természetéből eredően - fokozott mértékben fennáll, tekintet nélkül arra, hogy ott az adott időben észlelhető-e rágcsálóártalom vagy sem (élelmiszer üzem, étterem, szemétlerakó hely, stb.)
  • Az érintett lakosság, illetve intézmények bejelentésein alapuló intézkedések, melyek biztosítják, hogy az újból jelentkező, vagy lappangó rejtett patkánygóc azonnal az irtást végrehajtók tudomására jusson, hogy a rágcsálók még elszaporodásuk és szétszóródásuk előtt kiirthatók legyenek. (információs ellenőrző rendszer)
  • Az előzőekkel párhuzamosan a mentesített terület egyes pontjain, - ahol a beáramlás valószínűsége a legnagyobb - de főként a város határában ún. "védőgyűrű" alakítandó ki, mely alkalmas a különböző úton bevándorló patkányok elpusztítására, mielőtt azok tartósan megtelepednének.
Felhasználásra kerülő irtószer:
Protect B bromadiolon és Racumin-B nevű Kumatetril hatóanyagú paraffinos pogácsa.

Ellenanyag: K1 vitamin; Konakion injekció

Felhasználás módszer:Felszín alatti irtás: parafinos pogácsa

Két gyakori rágcsáló:
vándorpatkány mezei egér

Figyelem!   
Bejelentést, észrevételt, panaszt a VGÜ Nonprofit Kft. kommunális részlegénél tehet.Telefon: 06-32-440-366


VGÜ Nonprofit Kft. - www.vgu.hu